Cantină Socială

În anul 1993, Fundația pentru copii Sfântul Sava a deschis o cantină socială, pentru copiii străzii și pentru copiii din familii aflate în dificultate.

Cantina, cu o capacitate de 80-100 de locuri, a fost organizată la sediul Fundației. Personalul de la bucătărie lucrează voluntar încă de la începutul activității Fundației.

Cantina a asigurat mese gratuite, vreme de mai mulți ani, mai întâi pentru copiii străzii, apoi, odată cu declinul fenomenului, pentru copii din familii aflate în dificultate. Pe lângă copiii care frecventează cantina, Fundația mai asigură regulat și masa altor familii și persoane nevoiașe și oferea alimente acestora. Ulterior, cantina a continuat să asigure masa pentru copiii nevoiași, pentru tinerii de la școala de ucenici a Fundației (până în 2009), pentru muncitorii de la șantierul catedralei din Buzău, altor persoane nevoiașe și ocazional oaspeților Fundației. Cantina deservește și centrul de zi și centrul de violenţă al Fundației.

Bucătăria a fost utilată cu ajutorul donațiilor membrilor comunității bisericești reunite în jurul catedralei din Buzău și al unor firme din zonă, precum și al partenerilor din Belgia.

Alimentele sunt procurate în bună parte din donații - donatorii fiind persoane private, dar și firme producătoare de produse alimentare din Buzău, București și din țară. Ocazional, cantina poate fi închiriată pentru înmormântări sau parastase. Sala de mese a cantinei mai funcționează ocazional și ca sală de conferințe sau pentru organizarea de evenimente culturale ale Fundației.

și tu nu poți ajuta !!! nu ezita să ne contactezi pentru a afla cum