Școala de arte și meserii Sfântul Sava

Din anul 1998, Fundația a organizat la Buzău o Școală de arte și meserii, funcționând în baza Ordinului Ministerului Educației Naționale nr. 4318/1999 privind organizarea învățământului profesional. Au fost acreditate la Ministerul Educației clase de tâmplărie și croitorie (la sediul de la Buzău al Fundației), iar din 2002 au fost înființate și acreditate la Câmpeni și două clase de ucenici pentru calificarea în domeniile horticultură-legumicultură și zootehnie. Atelierele au fost amenajate și dotate cu ajutorul Fundațiilor olandeze CNFCEE (Cooperating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe) și al programului Goops al asociației Oudenaarde (Belgia).

Școala a fost organizată pentru a răspunde nevoilor de calificare a tinerilor beneficiari ai cantinei sociale. Organiza cursuri gratuite, cu durata de doi ani, și asigura și masa beneficiarilor. O vreme, în parteneriat cu asociația Oudenaarde, elevilor școlii le erau asigurate și rechizite gratuite și, pe o perioadă, drumul. A funcționat până în anul 2009, când au fost desființate toate școlile de arte și meserii din România. Cursurile, gratuite, aveau ca beneficiari în principal copii proveniți din familii nevoiașe sau abandonați. La Buzău, majoritatea profesorilor erau voluntari, cu excepția meșterului tâmplar și a croitoresei profesioniste care asigurau cursurile practice.

În cadrul Școlii de arte și meserii a funcționat și un atelier de pictură bisericească, pentru încurajarea copiilor cu talent la desen. Desenele și picturile de la sediul și de la așezămintele Fundației sunt în cea mai mare parte realizate de aceștia.

Pe timpul verii, elevii școlii își petreceau parte a vacanței în tabără, în campusul de la Bisoca. Cele două clase de ucenici din Câmpeni au funcționat în clădirea vechii școli (abandonate) a satului, preluată, renovată și transformată în școală cu regim de internat. După desfiinţarea şcolii, internatul a fost transformat în centru de voluntariat pentru proiectele de la Câmpeni.

și tu nu poți ajuta !!! nu ezita să ne contactezi pentru a afla cum