Filiala de carte religioasă ”Dionisie Romano”

În anul 2000, s-a început amenajarea unei Biblioteci de Carte Religioasă în cadrul Fundației pentru copii Sfântul Sava, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”.

În primii ani de existență filiala arăta modest. În timp, fondul de carte s-a mărit în mod ritmic prin achiziții și donații. Locuitorii județului Buzău au aflat de existența acestei Biblioteci specializate și au început să vină cu bucurie în noul spațiu.

Filiala de Carte Religioasă a primit, în 2002, numele episcopului cărturar Dionisie Romano. Nu întâmplător, pentru că Dionisie Romano a înființat la Buzău prima bibliotecă publică, cu profil de bibliotecă școlară și este întemeietorul presei religioase din țara noastră. Dionisie Romano a făcut și o donație de carte importantă către Biblioteca Academiei, fiind unul din membrii ei fondatori.

Cititorii Filialei au vârste diferite, ocupații diverse, interese de lectură variate. Cărțile sunt așezate la raft în mod sistematic-alfabetic, adică pe domenii, iar, în cadrul domeniului respectiv, în ordine alfabetică. Colecția noastră cuprinde și periodice: revistele Patriarhiei Române, colecția ziarului ”Lumina”, revistele ”Atitudini”, ”Familia ortodoxă”, ”Lumea credinței” etc.

În timp, Filiala a dezvoltat parteneriate cu instituții școlare, astfel încât elevi de la diferite școli și licee au luat parte la activități desfășurate în spațiul nostru și au cunoscut concret ce înseamnă o Bibliotecă de Carte Religioasă.

În februarie 2013, prin intermediul programului Biblionet, au fost primite 4 calculatoare cu internet pentru public, unde cititorii pot viziona filme creștine, documentare despre mănăstiri din toată lumea, își pot verifica e-mailurile sau pot lucra la calculator în mod gratuit.

Orarul de activitate al Filialei: de luni până vineri între orele 8.00 și 16.00 și amplasarea ei în zona centrală a orașului: în incinta Fundației ”Sf. Sava”, str. Bistriței nr. 19, sunt avantaje care înlesnesc accesul celor interesați de domeniul religios.

și tu nu poți ajuta !!! nu ezita să ne contactezi pentru a afla cum